Youth World Cup

Written by Amanda Værgman d. . Postet i Youth

AQHA Youth World Cup

 

AQHA Youth World Cup er en international holdkonkurrende for youthryttere, der afholdes hver 2. år. Siden det første YWC i 1978 har det været afholdt i Australien, Canada, USA, Tyskland og Italien. Det afholdes skiftevis i USA og skiftevis et andet land. Til Youth World Cup mødes hold bestående af 5 ryttere og maks 5 reserveryttere til 10 dages konkurrence. Her får rytterne stillet fremmede american quarter horses til rådighed af venlige hesteejere. Rytterne har i samarbejde med deres træner og dygtige internationale Clinicians et par dage til at lære hestene at kende, før selve showet begynder. Rytterne konkurrerer i 8 forskellige discipliner - cutting, reining, showmanship at halter, hunter under saddle, hunt seat equitation, western horsemanship, trail og ranch riding. I hver disciplin må hvert land stille med 1-3 deltagere. Alle discipliner konkurreres i 2 gange - hhv. til Show A og Show B. Til slut lægges pointene sammen for rytterne fra hver enkelt nation, og vinderne af Youth World Cup kåres. Ligeledes kåres stævnets mest vindende hest og stævnet mest vindene ryttere i de respektive discipliner. 

 

Danmark har deltaget i Youth World Cup siden 2000. 

 

Aktiviteter

Written by Amanda Værgman d. . Postet i Youth

Der er lige nu ikke planlagt arrangementer der henvender sig særligt til youth-rytterne. Kontakt youth-koordinator Sofie Lindholm på sofielindholm@mail.com, hvis du har en god ide til et sjovt og spændende arrangement!

Støt Landsholdet

Written by Rikke Weis d. . Postet i Youth

Støt Landsholdet

DKQHA sender et Youth landshold til Frankrig i juli 2017 for at deltage i Euro Cup 2017, og i 2018 vil DKQHA igen sende et landshold til Youth World Cup i Texas, USA.

Landsholdene støttes af DKQHA, men der er også tale om en større egenbetaling

For at hjælpe Youthrytterne og deres familier arrangeres der hvert år lotterier til fordel for Youth landsholdet. Disse lotterier er populære og trækker megen opmærksomhed.

Hvis du ønsker at støtte landsholdsrytterne kan du både:

  • Sponsorere pengebeløb
  • Sponsorere gaver, som kan udloddes ved lotterierne
  • Købe lodsedler til vores lotterier

Vi takker alle, der vil hjælpe med at holde hjulene igang hos Youth Landsholdet.

Erfaringen viser, at Youth landsholdsaktiviteterne har stor indflydelse på foreningen. Bestyrelsen har i de sidste mange år for en stor del bestået af Youthrytternes forældre eller tidligere Youthtryttere. De tidligere Youth landsholdsryttere bliver ofte særdeles dygtige Amateur eller OPEN ryttere, som repræsenterer Danmark til mange store stævner i udlandet med stor succes.

 

Sponsorer

Written by Amanda Værgman d. . Postet i Youth

DKQHA Youth Team siger TUSIND TAK til alle de sponsorer, der er med til at gøre Youth Landsholdets aktiviteter i 2017/2018 mulige!

HOVEDSPONSORER:

Absorbine 


W.F. Young og Absorbine Danmark sponsorerede af en stor mængde plejemidler til Youth holdets brug i Frankrig til EuroCup samt i USA til YWC og er ikke mindst sponsorer af mange store præmier til vores lotterier (sponsorat på en samlet værdi af ca. 30.000 kr..

 

Little Creek Western Outfitter

Little Creek Ranch og Western Outfitter: Sponsorat af mange gaver til lotterierne, gratis trænertid af Pernille Bendix, samt sponsorat af faciliteter i forbindelse med clinics i Jylland.

 

SVALK


Mange tak til SVALK v. Johannes Nørup for det SUPER flotte sponsorat på 5000,- kr. til holdet.

Danish Quarter Horse Association

Sponsorat af 15.000 kr i forbindelse med Euro Cup 2017 og Youth World Cup 2018

SPONSORER:

Tuse Creek Ranch


Sponsorat af faciliteter i forbindelse med clinics på Sjælland.

JNT Westerncenter

   

Sponsorat til Youth-holdet med 10 caps med det danske flag på.

 

LOTTERIGAVESPONSORER:

Adax

Voestalpine BWG

Skousen Roskilde

Importøren Roskilde

Bøjden Cottage

Wagner Roskilde

Frisør Stender Roskilde

Frisør York Roskilde

Jeko Western Equipment

Dyr i Centrum Roskilde

Sparekassen Sjælland

Skuur Design

Skan Rejser

Venur Holiday

Nyscan

Salon Bullcut

B Caps

Jysk

Bahne

Designfields

Faaborg Museum

Faaborg Musikskole

Sportigan

HH Care

Dyrenes Verden Diernæs

OK gruppen

Danish Agro

Vero Moda

Zjoos

Tøjekspertek

3P Logistisk TM

Dit Syn Ringsted

Horze Næstved

IT Shoppen Roskilde

Pro Outdoor Vejle

 

Rytterprofiler

Written by Rikke Weis d. . Postet i Youth

 

 

Rytterprofiler:
Rytterprofiler for de 5 ryttere, som skal repræsentere Danmark ved Youth World Cup 2018 i College Station, Texas:

Alberte Mathiesen:
Jeg hedder Alberte Mathisen,  jeg er 15 år gammel, og bor i Holbæk.
Jeg har redet western i 3,5 år. De discipliner jeg aller bedst kan lide at ride er: reining, og ranch riding, de resultater jeg er specielt stolt af inden for disse to discipliner er en score på 70,5 i reining og en score på 75 i ranch riding, og så mine resultater til DM hvor jeg vandt guld i flere discipliner. Det jeg forventer til YWC er at få den bedste oplevelse ud af det og at jeg får nogle gode ridt. Det jeg glæder mig til ved YWC er først og fremmest vores danske team spirit og det at representere Danmark, samtidig at møde nye mennesker, se hvilke heste vi får/hvilke jeg skal ride, selvfølgelig også have en masse sjov med både folk jeg kender og de ryttere der kommer fra de andre lande og så at få et stort netværk.


  

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) 


Amalie Tange Veien:
Jeg hedder Amalie Tange Veien, jeg er 15 år gammel, bor i Kolding, og jeg går i 9. Klasse på Kolding Realskole. Jeg har redet hele livet og har altid haft min egen hest. Jeg har redet mange forskellige discipliner på min pony, som jeg også selv tilred i sin tid. Jeg fik min første western undervisning i 2016, hvor jeg startede med at ride roping, kvæg og andre fartklasser på min pony. Jeg faldt for sporten på grund af dens frihed, fart og at det er en hel livsstil. Jeg købte en ung quarter samme år, da min pony blev for lille, og jeg begyndte at ride inden for AQHA i 2017. I sommeren 2017 fik jeg lyst til mere og fik mulighed for at købe en hest, der kunne lidt mere. Jeg købte reineren, Pines Great Whiz og startede Aqha DM i september, hvor vi fik 2x guld i western riding og 1x guld i horsemanship og mange andre medaljer. Jeg startede også nrha DM og fik 2x sølv og 1x bronze, hvor jeg blandt andet skulle ride omridning om guldet. Det hele er gået meget hurtigt, og det er nok også det "resultat" jeg er mest stolt af - at jeg er kommet så langt på kort tid. Jeg har svært ved at vælge min yndlingsdisciplin, da jeg både er vild med fart, men også kan lide de langsomme og præcise discipliner. Ved YWC håber jeg selvfølgelig på at få nogle gode resultater og repræsentere Danmark på bedste vis, men mest af alt, glæder jeg mig til at få fede oplevelser med de dejlige mennesker, der skal med og møde en masse westernryttere fra andre dele af verden.

 

 

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) 


 

Emilie Bendix:
Mit navn er Emilie Bendix Christensen, jeg er 17 år gammel, og bor i Randers på Little Creek Ranch.

Jeg har hele mit liv redet western ridning. Jeg startede ud da jeg var 7 med at showe i Western Pleasure. Da jeg blev 9-10 år, fik jeg et interesse skift, og ville gerne begynde på Reining. Sammen med min daværende hest, JK Charlies SmartCut har vi opnået flere High Point youth og guldmedaljer i forskellige discipliner. Fra 2014 og til nu har min kærlighed og lyst til at gøre equitation diciplinerne perfekt, kun vokset. De har vokset sammen med min nu 10 årige vallak Cowboy Peppy Badger. 

I 2014 deltog jeg for første gang i Youth World Cup i Texas og for anden gang i 2016 i Tamworth Australien.  Begge oplevelser gjorde mig bevidst om, hvor stor vores sport er. Men det viste mig også, at der er mange, som deler min glæde for at eje de skønne Quarter Horses. 

I 2016 opnåede jeg at få 7 medaljer til YWC. Jeg er meget stolt over alle, men specielt min 4. plads i Horsemanship, gjorde mig glad. Konkurrencen var virkelig hård, og det gav mig endnu mere blod på tanden, til at blive endnu bedre. Der udover vandt jeg guld medalje i Trail. Det var en vild oplevelse at høre den danske national sang blive spillet på ens vegne. Et helt specielt moment. 

Det at være på det danske landshold er et utroligt skønt eventyr. Man får oplevelser og venner for livet. Man ser verden, og møder så mange nye mennesker, man kan lærer virkelig meget fra. Man er aldrig færdig med at lære. Jeg glæder mig til at give den alt, hvad jeg har sammen med resten af det danske landshold i sommeren 2018!

  

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) Celena Bøeck:
Jeg hedder Celena Armand Bøeck, jeg er 15 år gammei og kommer fra Næstved.
Har redet western i 3 år. Mine yndlings discipliner er Showmanship, horesmanship, Hunter under saddle og trail. Mine bedste resultater er guld til i hunter under saddle til DM og guld til paint DM i showmanship. Det jeg ser mest frem til ved YWC er et super godt fælles skab, og at lære nye mennesker at kende fra så mange lande. Jeg glæder mig meget til at får en uforglemmelig oplevelse og at repræsentere Danmark og at ride nogle helt fremmede heste.

 

 

    (John Jensen, www.taselvfoto.dk) 


Pernille Peterse: 

Jeg hedder Pernille Peterse og jeg er lige blevet 19 år gammel. Jeg er vokset op i Holland, men nu bor jeg i Faaborg, Danmark. Jeg har redet hele mit liv og fik min første pony, da jeg var 2 år gammel. I starten red jeg på islandske heste, men efter at have flyttet til Danmark fik jeg interesse i western ridning. Jeg havde også en mustang i et stykke tid, inden jeg købte min første quarter (Ruf Lil Star) i 2015. Star og jeg er begyndt at træne cutting derhjemme, men vi træner også i Sverige hos Göran Lindström. Derudover elsker vi at ride hunter, hvilket vi først startede med i 2017. Vi var for første gang med til DM i 2017, hvor vi scorede 75 i hunter hack og fik en sølvmedalje i hunter under saddle. Derudover fik jeg også lov at starte herdwork ved de Skandinaviske Mesterskaber i Sverige. Jeg glæder mig utroligt meget til YWC i Texas, da det er en barndomsdrøm, som går i opfyldelse. Derudover er jeg ikke i tvivl om at det nok skal blive en fantastisk tur, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde folk fra hele verden. Jeg vil gøre mit bedste for at repræsentere Danmark og supporte mit team, samt få en masse gode minder med alle. 
 

 

 (John Jensen, www.taselvfoto.dk) Træner: Pernille Bendix

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) Assistentræner: Elizabeth BaughmanManager: Niels Mathisen

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) 

 

 

More Articles...