Rytterprofiler

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Youth

 

 

Rytterprofiler:
Rytterprofiler for de 5 ryttere, som skal repræsentere Danmark ved Youth World Cup 2018 i College Station, Texas:

Alberte Mathiesen:
Jeg hedder Alberte Mathisen,  jeg er 15 år gammel, og bor i Holbæk.
Jeg har redet western i 3,5 år. De discipliner jeg aller bedst kan lide at ride er: reining, og ranch riding, de resultater jeg er specielt stolt af inden for disse to discipliner er en score på 70,5 i reining og en score på 75 i ranch riding, og så mine resultater til DM hvor jeg vandt guld i flere discipliner. Det jeg forventer til YWC er at få den bedste oplevelse ud af det og at jeg får nogle gode ridt. Det jeg glæder mig til ved YWC er først og fremmest vores danske team spirit og det at representere Danmark, samtidig at møde nye mennesker, se hvilke heste vi får/hvilke jeg skal ride, selvfølgelig også have en masse sjov med både folk jeg kender og de ryttere der kommer fra de andre lande og så at få et stort netværk.


  

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) 


Amalie Tange Veien:
Jeg hedder Amalie Tange Veien, jeg er 15 år gammel, bor i Kolding, og jeg går i 9. Klasse på Kolding Realskole. Jeg har redet hele livet og har altid haft min egen hest. Jeg har redet mange forskellige discipliner på min pony, som jeg også selv tilred i sin tid. Jeg fik min første western undervisning i 2016, hvor jeg startede med at ride roping, kvæg og andre fartklasser på min pony. Jeg faldt for sporten på grund af dens frihed, fart og at det er en hel livsstil. Jeg købte en ung quarter samme år, da min pony blev for lille, og jeg begyndte at ride inden for AQHA i 2017. I sommeren 2017 fik jeg lyst til mere og fik mulighed for at købe en hest, der kunne lidt mere. Jeg købte reineren, Pines Great Whiz og startede Aqha DM i september, hvor vi fik 2x guld i western riding og 1x guld i horsemanship og mange andre medaljer. Jeg startede også nrha DM og fik 2x sølv og 1x bronze, hvor jeg blandt andet skulle ride omridning om guldet. Det hele er gået meget hurtigt, og det er nok også det "resultat" jeg er mest stolt af - at jeg er kommet så langt på kort tid. Jeg har svært ved at vælge min yndlingsdisciplin, da jeg både er vild med fart, men også kan lide de langsomme og præcise discipliner. Ved YWC håber jeg selvfølgelig på at få nogle gode resultater og repræsentere Danmark på bedste vis, men mest af alt, glæder jeg mig til at få fede oplevelser med de dejlige mennesker, der skal med og møde en masse westernryttere fra andre dele af verden.

 

 

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) 


 

Emilie Bendix:
Mit navn er Emilie Bendix Christensen, jeg er 17 år gammel, og bor i Randers på Little Creek Ranch.

Jeg har hele mit liv redet western ridning. Jeg startede ud da jeg var 7 med at showe i Western Pleasure. Da jeg blev 9-10 år, fik jeg et interesse skift, og ville gerne begynde på Reining. Sammen med min daværende hest, JK Charlies SmartCut har vi opnået flere High Point youth og guldmedaljer i forskellige discipliner. Fra 2014 og til nu har min kærlighed og lyst til at gøre equitation diciplinerne perfekt, kun vokset. De har vokset sammen med min nu 10 årige vallak Cowboy Peppy Badger. 

I 2014 deltog jeg for første gang i Youth World Cup i Texas og for anden gang i 2016 i Tamworth Australien.  Begge oplevelser gjorde mig bevidst om, hvor stor vores sport er. Men det viste mig også, at der er mange, som deler min glæde for at eje de skønne Quarter Horses. 

I 2016 opnåede jeg at få 7 medaljer til YWC. Jeg er meget stolt over alle, men specielt min 4. plads i Horsemanship, gjorde mig glad. Konkurrencen var virkelig hård, og det gav mig endnu mere blod på tanden, til at blive endnu bedre. Der udover vandt jeg guld medalje i Trail. Det var en vild oplevelse at høre den danske national sang blive spillet på ens vegne. Et helt specielt moment. 

Det at være på det danske landshold er et utroligt skønt eventyr. Man får oplevelser og venner for livet. Man ser verden, og møder så mange nye mennesker, man kan lærer virkelig meget fra. Man er aldrig færdig med at lære. Jeg glæder mig til at give den alt, hvad jeg har sammen med resten af det danske landshold i sommeren 2018!

  

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) Celena Bøeck:
Jeg hedder Celena Armand Bøeck, jeg er 15 år gammei og kommer fra Næstved.
Har redet western i 3 år. Mine yndlings discipliner er Showmanship, horesmanship, Hunter under saddle og trail. Mine bedste resultater er guld til i hunter under saddle til DM og guld til paint DM i showmanship. Det jeg ser mest frem til ved YWC er et super godt fælles skab, og at lære nye mennesker at kende fra så mange lande. Jeg glæder mig meget til at får en uforglemmelig oplevelse og at repræsentere Danmark og at ride nogle helt fremmede heste.

 

 

    (John Jensen, www.taselvfoto.dk) 


Pernille Peterse: 

Jeg hedder Pernille Peterse og jeg er lige blevet 19 år gammel. Jeg er vokset op i Holland, men nu bor jeg i Faaborg, Danmark. Jeg har redet hele mit liv og fik min første pony, da jeg var 2 år gammel. I starten red jeg på islandske heste, men efter at have flyttet til Danmark fik jeg interesse i western ridning. Jeg havde også en mustang i et stykke tid, inden jeg købte min første quarter (Ruf Lil Star) i 2015. Star og jeg er begyndt at træne cutting derhjemme, men vi træner også i Sverige hos Göran Lindström. Derudover elsker vi at ride hunter, hvilket vi først startede med i 2017. Vi var for første gang med til DM i 2017, hvor vi scorede 75 i hunter hack og fik en sølvmedalje i hunter under saddle. Derudover fik jeg også lov at starte herdwork ved de Skandinaviske Mesterskaber i Sverige. Jeg glæder mig utroligt meget til YWC i Texas, da det er en barndomsdrøm, som går i opfyldelse. Derudover er jeg ikke i tvivl om at det nok skal blive en fantastisk tur, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde folk fra hele verden. Jeg vil gøre mit bedste for at repræsentere Danmark og supporte mit team, samt få en masse gode minder med alle. 
 

 

 (John Jensen, www.taselvfoto.dk) Træner: Pernille Bendix

(John Jensen, www.taselvfoto.dk) Assistentræner: Elizabeth BaughmanManager: Niels Mathisen

(John Jensen, www.taselvfoto.dk)