Youth World Cup

Skrevet af Amanda Værgman d. . Postet i Youth

Her kan I læse om resultaterne fra Youth World Cup 2016 i Australien. 

GULD - Trail. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
4. Plads - Hunter u Saddle. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
4. Plads - Western Horsemanship. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
5. Plads - Western horsemanship. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
6. Plads - Trail. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
6. Plads - Hunter u Saddle. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic
7. Plads - Ranch Riding. Louise E. Salling og Winteraaden Hot Perfection
8. Plads - Reining. Rikke Damgaard Andersen og Lil Ripper Whiz
9. Plads - Showmanship. Emilie Bendix Christensen og Triandibo Intrinichic

(Emilie Bendix Christensen & Triandibo Intrinichic, Foto: Privat)

(Hele Team Denmark, Foto: Privat)


Aktiviteter

Skrevet af Amanda Værgman d. . Postet i Youth

2017

JANUAR 7.-8.: Træningssamling for bruttotruppen på Little Creek Ranch v. Pernille Bendix

FEBRUAR 18.-19.: Træningssamling for bruttotruppen på Tuse Creek Ranch v. Pernille Bendix

MARTS/APRIL 31. marts/2. april: Bruttotruppen deltager i AQHA Western Show på JNT Western Center i Gråsten, og stævnet er samtidig et udtagelsesstævne for landsholdet, som skal repræsentere Danmark til Euro Cup 2017.

APRIL 2.: Nettotruppen udtages: Michaela Narvsted, Jacob Hoffmann, Alberte Mathiesen, Emilie Bendix

MAJ 6.-7.: Mange fra Youth landsholdet deltager i AQHA Western Stævne til McCabes fødselsdagsstævne. Traditionen tro vil Youth landsholdet holde lotteri i forbindelse med stævnet - med flotte præmier. Overskuddet går til Youth landsholdets deltagelse i Youth World Cup 2018 i USA.

MAJ 27.-28.: Træningssamling for Nettotruppen på Tuse Creek Ranch v. Pernille Bendix

JUNI 16.-18.: Mange fra Youthtruppen deltager i AQHA Western stævnet RIDE IN på Tuse Creek Ranch.

JULI 13.-16.: AQHA Euro CUP løber af stablen i Le Pin i Frankrig. DKQHA stiller med et Youth- og et Amateur Landshold.

AUGUST: Youth bruttotruppen samles på Little Creek mhp. Youth World Cup 2018 i Texas, USA.

SEPTEMBER 7.-10.: DKQHA DM på Tuse Creek Ranch. Dette stævne er samtidig meget væsentligt i forhold til udtagelsen af det hold, som skal deltage til YWC 2018.

OKTOBER/NOVEMBER: Træningssamling på Little Creek Ranch for bruttotruppen. Der byttes heste, og der evalueres på hver enestes evne til at ride på "fremmede" heste. Dette er en væsentlig del af udtagelsen, idet YWC foregår på heste, som stævnet stiller til rådighed.

NOVEMBER: Udtagelsesclinic

2018

JULI: Youth World Cup i Texas, USA.

Støt Landsholdet

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Youth

Støt Landsholdet

DKQHA sender et Youth landshold til Frankrig i juli 2017 for at deltage i Euro Cup 2017, og i 2018 vil DKQHA igen sende et landshold til Youth World Cup i Texas, USA.

Landsholdene støttes af DKQHA, men der er også tale om en større egenbetaling

For at hjælpe Youthrytterne og deres familier arrangeres der hvert år lotterier til fordel for Youth landsholdet. Disse lotterier er populære og trækker megen opmærksomhed.

Hvis du ønsker at støtte landsholdsrytterne kan du både:

  • Sponsorere pengebeløb
  • Sponsorere gaver, som kan udloddes ved lotterierne
  • Købe lodsedler til vores lotterier

Vi takker alle, der vil hjælpe med at holde hjulene igang hos Youth Landsholdet.

Erfaringen viser, at Youth landsholdsaktiviteterne har stor indflydelse på foreningen. Bestyrelsen har i de sidste mange år for en stor del bestået af Youthrytternes forældre eller tidligere Youthtryttere. De tidligere Youth landsholdsryttere bliver ofte særdeles dygtige Amateur eller OPEN ryttere, som repræsenterer Danmark til mange store stævner i udlandet med stor succes.

 

Sponsorer

Skrevet af Amanda Værgman d. . Postet i Youth

DKQHA Youth Team siger TUSIND TAK til alle de sponsorer, der er med til at gøre Youth Landsholdets aktiviteter i 2017/2018 mulige!

Absorbine 


Absorbine sponsorerer flotte gaver til lotterierne

 

Little Creek Western Outfitter

Little Creek Western Outfitter sponsorerer flotte gaver til lotterierne

 

SVALK


Mange tak til SVALK v. Johannes Nørup for det SUPER flotte sponsorat på 5000,- kr. til holdet.

JNT Westerncenter

   

Mange tak til JNT Westerncenter v. Jette & Nis Thomsen, der sponsorer Youth-holdet med 10 caps med det danske flag på.

Pernille Bendix v. Little Creek Ranch
Mange tak til Pernille Bendix v. Little Creek Ranch, der sponsorerer træningstid til Youth Landsholdet, både brutto- og nettotrup!

Rytterprofiler

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Youth

Rytterprofiler:
Rytterprofiler for de 4 ryttere, som skal repræsentere Danmark ved Euro Cuppen 2017:

Alberte Mathiesen & Hot Chex N Cash:
Jeg bor i Himmelev, men jeg flytter snart til Holbæk. Jeg er 15 år gammel. Jeg fik kendskab til western ridning ved en tilfældighed, mine forældre var ude at køre en tur og kom tilfældigvis forbi Tuse Creek Ranch, da der blev afholdt stævne. Min mor blev begejstret for denne type ridning og ville have en western hest. Min mor købte en American Paint Horse (Megas Sweet Dream). Vi flyttede til Tuse Creek Ranch i 2014. Her begyndte jeg så småt at få noget undervisning på min Connemara pony (Hovfelds Chopin). Senere hen fik jeg part på Ditte Poulsens Snap A Pine aka. Piney. Jeg blev mere og mere bidt af at ride western. Vi begyndte efter et stykke tid at lede efter min egen Quarter, i starten af 2016. Og i September købte vi Hot Chex N Cash aka. Chexy. Chexy er en reiner, hvilket så vil sige at min yndlings disciplin er Reining. Jeg kan også godt lide at ride Trail og Ranch Riding. Mine forventninger til showsæsonen 2017 er at prøve at blive bedre til Trail og træne noget Western Riding og selvfølgelig træne videre på både Reining og Ranch Riding. Mine forventninger til Euro Cuppen er at få en fantastisk tur med holdet, og en dejlig tur med min hest og ikke mindst repræsentere Danmark på bedst tænkelige måde.


(Foto: www.taselvfoto.dk)

Michaela Narvsted & VS Codes R Red:
Jeg bor i Roskilde og har redet western i cirka 2,5 år. Det var da Natasha Møller købte Kumlegaarden, at jeg først blev introduceret til Western Ridning. Jeg startede med westernridning for at prøve noget andet og ride mere, og allerede fra første undervisningstime blev jeg fanget af den måde, hesten bliver redet på. Jeg har dog redet hele mit liv, men det har kun været dressur og lidt springning. Jeg rider stadig dressur på internationalt plan og har de sidste to år været en del af den danske bruttotrup med min pony. Lige nu har jeg en dressurhest, som jeg har haft siden januar 2017 og på den rider jeg U18. Jeg har lært meget af westernridningen, som jeg kan bruge i min dressur men også omvendt. Westernridning har givet mig et andet syn på heste, omgivelser og socialt samvær. Til dagligt går jeg på Roskilde Katedralskole i 1.G, og når jeg ikke går i skole, bruger jeg al min tid på at ride. Jeg har en 5-årig quarter vallak, som jeg har ejet siden november 2016, ved navn VS Codes R Red aka. Fred. Han er efter VS Code Red og redet i Pleasure, Horsemanship, Hunter, Hunt Seat, Trail & Showmanship. Mit mål er at få ham klar til Western Riding, samt at styrke de andre discipliner indenfor den nærmeste fremtid. Jeg kan virkelig godt lide alle discipliner og rider gerne så mange som muligt, men min yndlings disciplin er klart Trail. Jeg var en af de heldige, der blev udtaget til Euro Cuppen og mit mål ved Euro Cuppen er at få en masse erfaring og udvikling mellem Fred & jeg, og få en god og sjov oplevelse med de andre Youth ryttere. Vi håber selvfølgelig på bedst mulige resultater, men det vigtigste er oplevelsen med de andre i sig selv.


(Foto: www.taselvfoto.dk)

Jacob Hofman & CheckMeOutDouble:
Jeg bor i Greve, og har mine heste på Harmony Ranch i Store Heddinge. Det var en pludselig oplevelse i 2012, der fik mig interesseret i heste, og så gik det stærkt. Min første hest var en Paint, der var meget All-Around, og utrolig tålmodig. Hun gav mig lysten til mere, og efter 3 1/2 med hende, havde jeg fundet ud af, hvilken disciplin og ridestil jeg godt kunne lide, så al min kærlighed faldt på Pleasure og sporestop. Jeg købte min første Pleasure Quarter i Januar 2016 "Check Me Out Double" aka. "Vince", som jeg har købt i Belgien. Mine favoritdiscipliner er Pleasure, Showmanship, Hunter, Horsemanship og stiller også gerne op i Hunt Seat Ewuitation & Trail.


(Foto: www.taselvfoto.dk)

Emilie Bendix & Cowboy Peppy Badger:
Mit navn er Emilie Bendix Christensen, jeg er 16 år gammel, og bor i Randers på Little Creek Ranch. Jeg har hele mit liv redet western ridning. Jeg startede ud da jeg var 7 med at showe i Western Pleasure. Da jeg blev 9-10 år, fik jeg et interesse skift, og ville gerne begynde på Reining. Sammen med min daværende hest, JK Charlie Smart Cut, har jeg haft mange skønne oplevelser. Vi har opnået flere High Point Youth og mange DM guld medaljer i forskellige discipliner. Siden starten af 2014 blev mine interesser udvidet, og jeg begyndte at fokusere mere på equitation disciplinerne, Showmanship, Horsemanship, Trail og Hunt Seat Equitation. Fra 2014 g til nu har min kærlighed og lyst til at gøre tingene perfekt i disse discipliner kun vokset. De har vokset sammen med min nu 10 årige vallak Cowboy Peppy Badger. En trofast samarbejdspartner, og en fantastisk ven. Sammen har vi opnået guldmedaljer til de danske mesterskaber i Reining, Horsemanship, Showmanship, Ranch Riding og Hunt Seat. I 2014 deltog jeg for første gang i Youth World Cup i Texas. En oplevelse, der gjorde mig bevidst om, hvor stor denne sport er. Men det viste mig også at der er mange, som deler min glæde for at eje de skønne Quarter Horses. Jeg opnåede at komme i finalen i begge mine go'es i Horsemanship. Dette gav mig blod på tanden, og det gav mig viden om, hvad jeg skulle blive bedre til, og hvordan man når toppen. Det har udviklet min youth karriere meget. I sommeren i 2016 var jeg med til mit andet Youth World Cup i Australien, og her opnåede jeg at få 7 medaljer med hjem. Jeg er meget stolt af dem alle, men specielt min 4. plads medalje i Horsemanship, gjorde mig glad. Konkurrencen var virkelig hård, og det gav mig endnu mere blod på tanden til at blive endnu bedre. Derudover vandt jeg en Guld medalje i Trail. Det var en vild oplevelse at høre den danske nationalsang blive spillet på ens vegne. Et helt specielt moment. Dét at være på det danske landshold er en utrolig fed oplevelse. Man får oplevelser og venner for livet. Man ser verden, og møder så mange nye mennesker, man kan lære virkelig meget fra. Man er aldrig færdig med at lære. Jeg glæder mig meget til at få muligheden for at deltage ved Euro Cup i Frankrig på min egen hest. 


(Foto: www.taselvfoto.dk)

Træner - Pernille Bendix:
Jeg er sammen med Henning Christensen ejer af Little Creek Ranch ved Randers, som blev grundlagt i 1998. Jeg har en årelang karriere som rytter (primært reining), og deltog bla. på det første danske reininglandshold i Italien i 2003. Med hingstene Smoot N Royal og Tivios Peppy Badger har ejg opnået mange titler og sejre i tiden 2001-2011. Smooth N Royal blev Versatility Horse Champion i 2004 og Reserve Champion i 2005. Dansk mester i Working Cowhorse, flere gange dansk mester i Reining (DRF regi, NRHA.DK regi og DKQHA regi) samt sejre i Western Horsemanship, Western Riding, Trail mm. Siden 2003 har jeg arbejdet professionelt med træning af western heste, som dommer i Allbreed shows, som underviser i alle discipliner, avl af American Quarter Horses, salg af western udstyr (Little Creek Western Outfitter), tilpasning af western sadler, rådgivning om bid til alle ridediscipliner - herunder uddannet af Dale Myler fra Myler bid. Jeg deltog i Youth World Cup 2014 i Texas som holdleder for det danske team. Og i 2016 opnåede jeg som landstræner for det danske landshold en 8. plads ud af 16 hold. Jeg glæder mig meget til at konkurrere med det danske Youth Team til Euro Cup i Frankrig i sommeren 2017. 

  
(TV: Pernille Bendix, TH: Træner Pernille & Holdleder Merethe Narvsted, Foto: www.taselvfoto.dk)

Bruttotruppen 2017/2018:
Her kan bruttotruppen ses i forbindelse med landsholdssamlingen d. 7-8 januar 2017 på Little Creek Ranch i Randers.


(Billede taget af: John Jensen, www.taselvfoto.dk)

Truppen fra højre mod venstre:
Maya Bøgh Andersen, Pernille Peterse, Amalie Tange Vejen, Caroline Møller Jensen, Celena Bøeck, Emilie Bendix, Michaela Narvsted, Jacob Hoffmann, Alberte Mathiesen, Rikke-Marie Jørgensen, Kim Simone Nielsen.

Celena Bøeck & High Hill Daisy:
Jeg hedder Celena Beck, og jeg bor i Næstved. Jeg er 15 år gammel og går i 8. klasse. Jeg startede med at ride, da jeg var 5 år gammel, kom ind i western verdenen for 3 år siden, da jeg fik min paint hoppe "High Hill Daisy" aka. "Desse" som var 1 år gammel, hvor jeg showede hende fra jorden. Har senere hen selv redet hende op sammen med Natasha Møller. Jeg var til paint DM 2016, hvor jeg vandt guld i Youth Hunt Seat Equitation, jeg blev 2015 Sjællandsmester i Youth. Min favoritdiscipliner er Showmanship & Trail. Mine forventninger til shows i 2017 er at få mere arfaring og et godt fællesskab med de andre Youthryttere op til World Cuppen i 2018.

Flere artikler...