Trail Challenge – Et nyt og spændende tiltag i HBR programmet

d. . Postet i Trail & Horseback udvalget

Er du lidt konkurrence minded?

Så kan du få mulighed for at afprøve dine færdigheder, når du alligevel rider ude i naturen, der hvor du og din hest befinder sig allerbedst.

AQHA (American Quarter Horse) har i fm. Med sit Trail- og Horseback Program udviklet ”TRAIL CHALLENGE”. Formålet med TRAIL CHALLENGE er at fremme deltagernes færdigheder indenfor horsemanship samt medvirke til deltagernes fortsatte læring. 

TRAIL CHALLENGE er udviklet til at teste hest og rytter for deres evne til at samarbejde som et team, der gør dem i stand til at forcere forhindringer, som de ville kunne opleves på et trail. TRAIL CHALLENGE skal være sjovt og medvirke til, at styrke forholdet mellem hest og rytter gennem erfaringerne der opnåes ved at blive introduceret til nye forhindringer. TRAIL CHALLENGE kan være et konkurrence moment, hvor hver enkelt deltager bedømmes af et team af dommere. Quarter heste vil kunne få deres placeringer sat på hestens papirer.

Hest og rytter vil møde et varieret udvalg af forhindringer, der sommetider kan være udfordrende, men samtidig vil forbedre hesten og rytterens evner til at passere forhindringer med stor omhu og nøjagtighed. Gennem undervisning, uddannelse og erfaringer, vil ridningen blive mere fornøjelig.  Hvert TRAIL CHALLENGE vil have et indhold af læring, sikkerhed og vigtigst: SJOV.

Bemærk at TRAIL CHALLENGE er for både for ALL BREED og QUARTER HORSES.

All Breed Challenge Class, her menes alle andre heste end Quarter heste. Der gives ikke officielle meritter til heste i denne klasse, dog placeres hestene fra nr. 1 til 10 i hvert TRAIL CHALLENGE.

Quarter Horse

For at kunne opnå merit for deltagelse og placering, skal rytteren fremvise et gyldigt registreringsbevis på Quarter hesten samt et gyldigt medlemskab af AQHA eller AQHYA. Ryttere kan melde sig ind i AQHA ved registrering til TRAIL CHALLENGE eventet.

Regler for ungdomsryttere

Ungdomsryttere (6-18 år). Hjelme er påbudt. Ungdomsryttere kan ikke ride hingste.

Voksen rytter

Alle ryttere over 18 år.

LEVEL 1- Novice niveau: Hermed menes et ”Nyt Partnerskab”. Hest og rytter har endnu ikke fået etableret en gensidig tillid eller er usikre på hinandens evner til at passere simple forhindringer. Forhindringer skal være nemme at forklare for hest og rytter og bør kun indeholde basis manøvrer.

LEVEL 2 – Intermediate niveau: Dette niveau er for heste og ryttere, hvor der er etableret et partnerskab, udviser tillid når forhindringer passeres samt er i en kondition, der gør hest og rytter i stand til at ride  i længere tid.

LEVEL 3 – Master niveau: Her er den nødvendige tillid mellem hest og rytter etableret, equipagen kan passere vanskelige forhindringer samt er i stand til at ride i længere tid.

TRAIL CHALLENGE MERITS (TCM)

Quarter horses vil kunne få deres placeringer i TRAIL CHALLENGE optaget på hestens records. Hertil kræves som minimum medlemskab af AQHA, AQYHA. Efter AQHA har modtaget placeringerne, vil der blive sørget for at TCM sættes på hestens permanente record. Følgende TCM gives efter nedenstående placeringer:

Første plads    – 3,0 merits

Anden plads    – 2,5 merits

Tredje plads    – 2,0 merits

Fjerde plads    – 1,5 merits

Femte plads    – 1,0 merit