Hvis du bliver den heldige ejer af en Quarter Horse!

d. . Postet i Avl

Hvad skal man være opmærksom på, når man skal købe en Quarter hest!

Papirerne på en Quarter hest er af meget stor betydning for hestens værdi. En Quarter hest uden papirer har en langt ringere værdi og kan ikke starte i de AQHA godkendte klasser, ligesom man ikke vil kunne avle føl med AQHA papirer. Derudover er det vigtigt, at man ved køb af en Quarter hest får den skrevet over i sit navn, ellers vil man f.eks. være udelukket fra at starte i AQHA Amatør klasserne.

Avlsforbundet for Quarter hestene er det amerikanske ”American Quarter Horse Association” også kaldet AQHA og alle Quarter heste i verden registreres her. Dette avlsforbund tager sig også af al omregistrering af Quarter heste ved ejerskifte, registrering af bedækninger samt føl og registrering af resultater ved AQHA show m.m.

Ved køb af en Quarter hest skal man altid sørge for at se hestens originale papirer, kaldet ”Certificate Of Registration. Det er ikke nok at se en kopi. Derudover er det særdeles vigtigt, at ejeren af hesten skriver under på en ”Transfer Report”, således at man får hesten over i sit eget navn. Igen er det vigtig at checke, at den der skriver under på ”Transfer Reporten” også er den, som står anført som ejer af hesten på det originale registreringspapir. Ingen andre kan skrive under på en ”Transfer Report”. Det originale ”Certificate Of Registration” samt den underskrevne ”Transfer Report” (findes ofte på bagsiden af certifikatet) sendes til AQHA, hvorefter man automatisk indenfor nogle uger modtager et nyt ”Certificate Of Registration” påført det nye ejernavn. Et ejerskifte ”Transfer” koster 15 dollar for AQHA medlemmer og 45 dollar for ikke-medlemmer.

I nogle tilfælde kan man ved køb af føl komme ud for, at føllet endnu ikke er registreret hos AQHA. Det er avlerens ansvar at få føllet registreret og man bør sikre sig, at dette sker. Evt. kan man aftale med avleren/sælgeren, at man ved køb af føllet betaler halvdelen af købssummen, når handlen indgås og den resterende halvdel, når man har modtaget papirerne fra AQHA.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp er du altid velkommen til at kontakte DKQHA på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.