Udtagelsesclinic

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Uncategorised

D. 11-12 november 2017 skulle de 5 ryttere, der skal repræsentere Danmark og DKQHA næste år ved Youth World Cup i College Station, Texas, udtages. Udtagelsesclinicen var på Little Creek i Randers ved landstræner Pernille Bendix.

Rytterne har skrevet en lille reportage fra weekenden:
"Udtagelsen til YWC har været baseret på hårdt arbejde og en masse sjov. Vi skulle på denne clinic ride på de andres heste. Vi har alle lært meget ved at prøve noget helt andet, end hvad vi er vant til, det var ikke hele tiden lige let at skulle sætte sig op på en fremmed hest og lære alle dens 'knapper', for at få det bedste ud af undervisningen. Det at vide andre skal ride ens hest er ikke altid den sjoveste tanke, men når man som os youth ryttere har et så fantastisk venskab, kan man ikke andet end at blive inspireret og lære af det. Men alt på denne clinic har jo ikke kun handlet om at ride, det har også handlet om fællesskab, og det at have det sjovt. Når der ikke blev redet sad vi og hyggede os inde i rytterskuret, vi sad alle fælles nede i sofaen og talte og selvfølgelig fyrede jokes af som vi plejer, og vi har selvfølgelig også hygget os med de voksne. Under undervisningen har vi også grint, hvis der f.eks er noget man ikke lige kunne finde ud af bliver der da grint lidt, og så blev der prøvet igen. Der var f.eks en af os i showmanshippen, som ikke lige kunne følge med i turnet, hvor både træner og ryttere fik et lille grin, igen. Men alt i alt er vi alle enige om at det har været en fantastisk clinic."


  

 


Alle fotos er taget af John Jensen, www.taselvfoto.dk

 

2017 - Q17 International Championship

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Uncategorised

D. 29 september til 8. oktober 2017 løb Q17 International DQHA Championship af stablen i Aachen, Tyskland. De tyske mesterskaber er et af de absolut største AQHA shows i Europa med hele 5 dommere. Ud over AQHA klasser, så bød Q17 også på det populære og prestigefyldte DQHA Futurity/Maturity samt NSBA Futurity, NRHA USA og NRCHA klasser. Det er den tyske quarterforening, der er arrangør og stævnet blev som sædvanligt afholdt på de fantastiske faciliteter på det kæmpe internationale hestesportsanlæg i Aachen. I det tyske futurity rides der om en præmiepengepulje på omkring 100.000 Euro.

Flere danskere havde taget turen mod Aachen og der blev redet rigtig flotte resultater hjem af de danske equipager. To af rytterne har her sendt os deres beretninger fra showet:

Anders Rosenberg & Checkmydesignedmoves:
"Årets sidste stævne - de tyske mesterskaber - var en kæmpe stor oplevelse. Et stævne af en helt anden kaliber end vi ser i Skandinavien og lettere nervepirrende for at sige det mildt. I fællesskab med familie, gode venner og min træner lykkedes det at få opfyldt noget der føles som en barndomsdrøm - at showe i Deutsche bank stadium - der er en del af Chio, Aachen. Niveauet var det højeste jeg har set i Europa og det var en fornøjelse at kunne overvære 10 dages ridning og hestenørderi på topplan, god stemning og hygge med hele teamet.
Af resultater blev det til en sølvmedalje i Amateur Halter Aged Geldings og finalist i DQHA Futurity Hunter Under Saddle og Green Hunter Under Saddle."

  

Michaela Narvsted & VS Codes R Red:
Q17 var en kæmpe oplevelse og et fantastisk stævne. Jeg havde Fred (VS Codes R Red) med. Jeg deltog i næsten alle Youth-klasserne, det vil sige W. Pleasure, W. Horsemanship, Hunter under Saddle, Hunt Seat Equitation, Showmanship og Trail. Derudover startede jeg 2 Futurityklasser, da det er Freds sidste år som Junior hest. I det hele taget var Fred endnu en gang en kæmpe kamerat, selvom han ugen op til ikke lige var i træningshumør, og vi havde derfor ingen forventninger. I Showmanship blev det til en 7. plads. I Youth Halteren fik vi en super flot sølvmedalje :-). I Trail blev det desværre ikke til en finale plads, da Fred lige syntes det var sjovere at stå på to ben og vinke til dommerne ;-). I W. pleasure havde jeg et super finale go, desværre var dommerne lidt hårde og det blev til en 5. plads. I W. horsemanship havde jeg nogle af de bedste goes, jeg nogensinde har haft, men Fred var igen lidt på tværs, så det blev til en DQ i vores finale go. Hunter klasserne var jeg alle super glade for, det har aldrig været Freds yndlingsting, men i Aachen gav han sig 110 %, og var en kæmpe kamerat hele vejen. Det blev til en 4. plads i Youth finalen. Igen i Hunt Seat havde jeg nogle af de bedste goes, men inden i finalen var Fred ikke lige enig i, at han skulle på banen, så en lille diskussion gjorde, at jeg ikke turde "trykke" til ham. Alligevel havde vi et pænt og sikkert go, og her fik vi en super flot Bronze medajle. Vi havde så kun 2 klasser tilbage som var NSBA Non Pro Futurity W. Pleasure og Hunter under Saddle. De to klasser sidder jeg stadig og tænker tilbage på, hvilken følelse han gav mig, og hvor er jeg bare super stolt af ham her. Han har aldrig givet sig så meget, det var nogle lange klasser med mange heste, og han blev bare ved. Wow hvor var jeg mere end tilfreds!I begge klasser blev det til 4. pladser, den altid utaknemmelige 4. plads, men utaknemmelige var vi bestemt ikke, for jeg kunne ikke have ønsket mig nogle bedre ture. Pladseringerne var over alles forventninger!! Tusind tak til Fred som var lidt en spade :-) Men mest af alt den bedste kamerat og største stjerne. Også tak til hele teamet og specielt min træner, Natasha :-)"

     

Tusind tak til Anders og Michaela for jeres rigtig flotte beretninger og billeder, og endnu en gang stort tillykke med de flotte resultater! Tak fordi I repræsenterer Danmark så flot!

2017 - Ditte & James clinic

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Uncategorised

Beretninger fra medlemmerne:
Den 11-12 November holdte Tuse Creek Ranch en fyldt clinic med trænerne Ditte Poulsen og James Hansen. Deltagerne havde alle en rigtig god clinic og fik en masse med hjem og arbejde videre på. Hele 9 DKQHA medlemmer har modtaget clinicstøtte fra DKQHA til denne clinic.

3 af medlemmerne fortæller her, hvad de fik ud af clinicen:

Inge Hooge: "Jeg havde sat mig et mål, at jeg ville ride min 5 års paint, Justin! Chicci (Quarter) var med, da han ikke skulle være alene hjemme. Så jeg kan kun sige, at der er både staldplads og hjerterum i
rigelige mængder på Tuse Creek Ranch. ��
Jeg startede ud med at være usikker, lidt nervøs fordi jeg er en kylling, ikke fordi hestedyret var farligt. Justin er det sødeste væsen, men for mig stor. At deltage på clinic på Tuse Creek Ranch, er for mig uden tvivl med til at flytte både mine grænser og begrænsninger. Jeg følte mig total tryg i undervisningen, og der hvor jeg blev usikker, tog Ditte over. Justin blev redet på stang for første gang, og jeg er fuld af fortrøstning, det skal nok blive godt. Jeg tog hjem med den bedste følelse, og jeg var total glad i låget over min hest. 
Så jeg kan kun anbefale at tage på clinic, det giver blod på tanden! Og tak til både Tuse Creek Ranch for at arrangere clinics, hvor der kan rides de fleste discipliner, men også tak til DKQHA for støtte."

Marianne Weidemann: "Jeg havde en super hyggelig, god weekend, clinic. Jeg blev undervist af James. Han var tålmodighed og havde en god måde at forklare tingene på. Jeg lærte en masse og har rykket mig
rigtig meget. Fået selvtillid og nogle gode værktøjer, så jeg og Shark kan træne selv.
Det er ikke sidste gang jeg skal på sådan en clinic."

Lis Petersen: "Jeg har været på clinic næsten hver gang den er blev afholdt i november, og selv om jeg er snart til rollator m.v. så skal man ikke gå ned på undervisning. Jeg fik vildt meget ud af clinicen, jeg var øm i hele kroppen de næste to dage, heldigvis var jeg til pilates om mandagen, så fik hesten fri men så lave vi blød gymnastik om tirsdagen. Jeg kan anbefale clinicen, der hvor du og din hest er, der bliver du hjulpet, presset videre sammen med din hest. Tusind tak - glæder mig allerede til næste års clinic."

 

  

Vi siger i DKQHA tak for beretningerne og billederne fra clinicen! Læs mere om vores tilbud med clinicstøtte til aktive medlemmer af DKQHA under "Aktiviteter" her på hjemmesiden.

2017 - Ride In

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Uncategorised

Ride In - 20 års jubilæumsshow

D. 15-18 juni 2017 løb Ride In - 20 års jubilæumsshowet af stablen på Tuse Creek Ranch i den helt nye MEGA Arena, opkaldt efter Tuses tidligere avlshingst MEGA Pine. Det var et stort show med rekordstor tilslutning: 121 heste og 722 starter! Så flot og med deltagelse fra både Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Udover AQHA klasser var der også udbudt FEI, NRHA.DK inkl. FDM Derby & Maturity, NRHA.COM inkl. 2 Morrisson Trophies, All Breed og jubilæumsklasser.
Flere af rytterne fra DKQHA Amateur Teams bruttotrup var til start, og her kan I læse 2 af rytternes beretning fra showet:

Anne Wonge:
"I år havde Ride In showet 20 års jubilæum, og der var lagt op til det helt store - ikke mindst fordi, det var lykkedes at få den nye store hal på Tuse Creek Ranch færdig. Man må sige, at stævnet også levede op til det forventede.
Vejret var fantastisk - på trods af lidt regn fredag, men det betyder jo ikke så meget, når der er 2 ridehaller. :-)
Stævnet startede onsdag eftermiddag med paid warm up, og hele torsdag stod den på reining i form af FEI klasser og NRHA samt NRHA.dk. Jeg skulle først starte fredag morgen, så jeg ankom torsdag eftermiddag og fik installeret min hest "Olga" (Pine Del Cielo) i sin boks, og jeg nåede da også at ride en lille tur i den nye hal klokken meget sent om aftenen. Fredag morgen lagde vi ud med Showmanship, som jeg var så heldig at vinde, så Olga fik det sidste halve point, som hun manglede for at have optjent sin Amateur Performance ROM. Ud over det gik det også super fint resten af weekenden på nær en lille afsidning i Hunt Seat Equitation, hvor jeg desværre landede på halebenet og ikke rigtigt kunne sidde ned i sadlen, da jeg skulle ride Reining fredag aften. Det var lidt ærgerligt, men sådan er det jo bare engang imellem. Ellers gjorde vi det også rigtig godt i Trail - det har vi også trænet rigtig meget det sidste års tid, og man skal jo ikke klage over en 1. plads med en score på 74 i Green Trail, og en score på 73,5 i Team Trail.
Team Trail var en af de lidt festlige jubilæumsklasser som Jette havde arrangeret til stævnet, med masser af flotte sponsorgaver og nogle lidt anderledes og udfordrende patterns. Jeg var så heldig at få en 3. plads i "Ranch Riding In Nature" og vandt både penge (sponsoreret af Tuse Creek Ranch) og en flot gavepose (sponsoreret af Equsana). Det var alt i alt en fed weekend med masser af god ridning til langt ud på natten, og min egen Olga pony var som altid super nem og sød at have med i byen, så alt i alt en rigtig god oplevelse."

Mie Kühnell Unø:
"Ride In blev afholdt på Tuse Creek Ranch fra d. 15 juni til d. 18 juni 2017. I år blev det udvidet med en dag, fordi det er 20. gang Ride In afholdes. I den anledning var der MEGA mange fede sponsorpræmier og sjove jubilæumsklasser som kun kostede 20,- kr. MEGA fedt. Det MEGA fedeste var dog, at den nye store, dejlige, lyse MEGA Arena nåede at blive bygget færdig og var klar til Ride In.
Det betød for mig og Kaptajnus (Cool Captain Spirit), at vi virkelig kunne komme ud og få god fart på de store cirkler i reiningen - MEGA fedt!
Vi havde et super godt show, vi vandt NRHA.com Rookie Level 2 med en score på 70, søde søde pony. Men det som det gjaldt til Ride In, var at få de sidste 2 point til min Amateur Performance ROM. Så der skulle startes AQHA klasser. Så vi gjorde, hvad vi kunne. Det betød at vi bla. måtte ind i Showmanship.... Hvilket faktisk gik fint. Vi fik en 3. plads ud af 6. Ikke nok til et point desværre.
I Amateur reiningen vandt vi med en score på 70 1/2 FEDT og et point til ROM. Men vi manglede stadig 1. Vi prøvede med Western Riding, men det er en utrolig svær disciplin. Ikke nok med at din hest skal kunne skifte, så skal det også være på de rigtige steder på det rigtige tidspunkt. Vi fik en 5. plads ud af 7. Jeg er tilfreds, for vi har kun prøvet at starte det en enkelt gang til et klubstævne.
I Ranch Riding gjorde Kaptajnus det virkelig godt, kun slået af lillebror. Vi fik en flot 2. plads ud af 9 med en score på 74 1/2 så 1 point mere hjemme til ROM, hvilket betød af den var i hus. YES!!
Udover de seriøse klasser, startede vi også jubilæumsklasserne "Pink Pleasure", "Team Trail" sammen med Jac & Rikke, hvor vi blev nr. 2, "Ranch Riding In Nature", hvor vi blev nr. 6 og "Freestyle Reining", hvor vi blev nr. 3 med en score på 73 1/2. Det har været et MEGA sjovt, MEGA godt og fantastisk Ride In stævne for mig og Kaptajnus.
Så tak til hele Tuse Creek Ranch og Jette C. for en dejlig weekend."

DKQHA siger mange tak til Anne og Mie for deres flotte beretninger, og stort tillykke med deres super resultater, og at de begge nu har optjent deres Amateur Performance ROM!