Clinicstøtte for 2018

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Nyheder

I 2017 havde vi stor succes med at tilbyde arrangører af clinics i Danmark muligheden for at ansøge foreningen om clinicstøtte til de deltagere, som er aktive medlemmer af DKQHA. Derfor tilbyder vi det igen i 2018.

Clinicstøtten er på 150,- pr. deltagende voksen medlem og 100,- pr. deltagende youth, og det udbetales samlet til arrangøren af clinicen, der så selv står for at sende pengene ud til de enkelte deltagere. Et voksent medlem kan maks modtage 300,- i støtte om året og et Youth 200,-. 

Til gengæld for støtten ser vi MEGET gerne, at arrangøren af clinicen sender nogle billeder og lidt tekst om clinicen, gerne med udtagelser fra de deltagene medlemmer til os, som vi kan ligge på hjemmesiden under fanen "Medlemmerne".

Udfyld formularen vedhæftet her, og send den på mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. sammen med billederne og teksten.

Du kan læse, om andre clinics i Danmark, som har modtaget clinicstøtte under fanen "Medlemmerne" her på hjemmesiden.

Vi håber meget, at dette tiltag kommer flere af vores medlemmer til gode!

Attachments:
Download this file (Clinicstøtte-DKQHA-2018.doc)Clinicstøtte-DKQHA-2018.doc[DKQHA Clinicstøtte 2018]47 Kb

DM 2018 på Kumlegaard QH

Skrevet af Sofie Lindholm d. . Postet i Nyheder

DKQHA DM afholdes i år den 6.-9. september 2018 på Kumlegården, Roskilde. 

2 x AQHA, 1 x NSBA, 1 x NRHA.dk, DQAF Futurity

Vi er allerede nu i fuld gang med forberedelserne til dette års DM. Vil du give en hånd til DM? Kontakt Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi har et stort ønske om at udbyde kvægklasser til dette års DM, men det har ikke været muligt at finde gode kvæg på Sjælland. Hvis du kender nogle, vil bestyrelsen rigtig gerne høre fra dig.

Vi glæder os meget til at holde DM 2018 på Kumlegaard QH rigtig flotte nye faciliteter


www.kumlegaard.dk

Stævnefotograf: Henrik Sewell

Spørgeskema til medlemmerne fra AQHA

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Nyheder

AQHA Championship Event Survey

AQHA er i 2017 i fuld gang med at opbygge en ny og stærkere INTERNATIONAL afdeling. Som noget af det første, den nye afdeling er blevet bedt om, skal de vigtigste internationale aktiviteter gennemgås. Hvordan de er opbygget, samt hvordan AQHA er involveret i dem. Dette gælder ikke mindst AQHA shows over hele verden. Man har derfor igangsat en række initiativer, som ikke blot skal kortlægge dette, men også indhente feedback og ønsker fra internationale medlemmer, så internationale shows bliver tilpasset nutiden og fremtiden bedst muligt.

Når du som medlem sidder med de to spørgeskemaer (vedhæftet længere nede på siden) foran dig, og du er interesseret i regionale eller internationale shows og mesterskaber, er det som dansker nærliggende at have eksempelvis Europamesterskaberne eller Euro-Cupperne i tankerne. Det er ganske naturligt, men når du besvarer og vurderer spørgsmålene, behøver du slet ikke begrænse dig til det. Du kunne jo have andre shows eller serier af shows i tankerne. Passer dine tanker ikke lige i felterne, så brug kommentarfeltet under skemaerne til at forklare dine synspunkter.

Konkret gør du følgende:

  • Print skemaerne ud. Udsagnene i de to skemaer er de samme
  • I det ene skema giver du hver af de 14 udsagn en karakter fra 1 (mest vigtigt) til 5 (mindst vigtigt) Udfyld dette skema først.
  • I det andet skema skal du nu rangere alle de 14 udsagn i forhold til hinanden. Du giver 1 point til det allervigtigste udsagn af alle, mens du giver 14 point til det mindst vigtige.
  • Skriv dine karakterer i den af kolonnerne til højre, som passer til din status (Youth, Amateur eller Open)
  • Når skemaerne er udfyldt, så scan dem ind og send dem til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. SENEST D. 29 november 2017! Så sørger International Directer i DKQHA Poul Møller for at samle besvarelserne og lave en samlet fra Danmark og DKQHA.

I Europa er der gennem flere år kæmpet for at AQHA skal fokusere mere på den Internationale del af AQHA i stedet for blot den Amerikanske, og dette er et af de skridt, der er taget frem imod dette. Derfor håber vi meget, at alle jer, der er medlemmer af enten AQHA eller DKQHA i Danmark vil tage jer tid til at besvare disse spørgeskemaer, så vi også får en stemme Internationalt, samt støtter den nye task force. Rigtig god fornøjelse!

DQAF Futurity 2017

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Nyheder

DQAF Futurity 2017 blev som altid afholdt i forbindelse med DKQHA DM den 2. weekend september, i år på Tuse Creek Ranch. DM var et super show, med rigtig god stemning og masser af flotte quarter-heste og ridning!

Futurity-programmet blev for et par år siden lavet om, således at man nu indbetaler de individuelle heste i stedet for hingstene som tidligere. I år var futurityet en stor succes, hvor vi havde en stigning på hele 50 % fra 2016 til 2017 i antallet af starter/entries i vores futurity klasser. En udvikling som vi er meget glade for!

Vi har fået en lille beretning for 2 af de mest succesfulde ekvipager ved årets Futurity:

Julie Søby & Hot N Smart Jewel:
Futurity Champion 2 Year Old Halter Mares, Futurity Champion Longe Line, Reserve Futurity Champion Trail in Hand.
"Først og fremmest vil jeg sige, at det var dejligt at se så stort fremmøde med 2 års, og ungheste til dette DM! Jeg startede dette år min 2 års hoppe Hot N Smart Jewel til DKQHA DM og Futurity. Hun er avlet efter min gamle showhest Pocos Miss Salsa, som desværre måtte forlade os sidste år, og Chinas Jewel Dunnit. Vi fandt ud af, et par måneder efter, at hun var født, at hun også ville kunne registers som paint, grundet at hun har "hvidt nok” til at kunne blive registeret som cropout ved APHA. Altså en ren quarter, som bliver registeret i Paint. Siden hen har vi især haft stor succes i paint halter klasserne og allerede optjent ROM. Da jeg er startet på studie i år, kunne det ikke lade sig gøre, at starte hende i Halter klasserne, da de lå om torsdagen. Så jeg måtte have min far til, at showe hende. Det blev til: Guld Halter 2 years old OPEN! Guld Halter 2 years old Amateur! Halter Futurity Champion 2 years old! Sofie Grawinski showe'ede hende også, i en novice amateur showmanship, hvor det blev til en flot 4. plads, trods de ikke har show’et sammen før. Jeg ankom på stævnepladsen fredag, hvor jeg skulle show’e i futurity longe line. Hun var rigtig sød og lyttede til mine signaler. Også her var vi heldige at opnå titlen Futurity Champion. Lørdag lå vores sidste klasse futurity Trail in hand. Vi havde aftenen inden lige været ude og se Tuse’s nymalede bomme, for at være på den sikre side. Vi startede først en NSBA in Hand Trail hvor det blev til en 2.plads. Futurity klassen lå lige efter og vi blev futurity reserve champion, med mange +1/2 på scorecardet. Mange tak for et godt stævne! Vi ses igen næste år!"

 
(Julie og Morten Søby med Hot N Smart Jewel, fotos: John Jensen, www.taselvfoto.dk)

Susanne Dal & Designed to Impres:
Reserve Futurity Champion Western Pleasure, Reserve Futurity Champion Trail, 4. place Hunter under Saddle
"Det er noget helt specielt at deltage i futurity klasserne. Da det jo "kun" er de dansk avlede heste der må/kan deltage i disse. Ikke noget med importerede heste fra f.eks. Tyskland eller USA. Nej .... bare ren "Danish Dynamite". Og avlen er hele grundstenen i DKQHA, som jo er en avlsforening. Og i futurity klasserne er der mulighed for, at visee, hvad vi som danskere avler. Det var vildt fedt at se, at der var mange deltagere i alle futurity klasserne. Jeg stillede op med Designed to Impres aka Lady (by Richly Designed out of JMC Dee Impres Straw). Jeg har selv avlet og trænet hende. Så man er bare så stolt, når man kan ride ind på sin helt egen futurity hest. Der er brugt tid og penge, på først at finde den rette hingst og derefter træning af afkommet mm. Hun klarede sig rigtig godt i futurity klasserne. Nr 2 i pleasure og nr 2 i trail, samt 4 i hunter under saddle. Dette gav også en lille pose præmiepenge. Jeg glæder mig allerede til næste år..... både til jeg igen skal starte futurity klasser og til at se de andre futurity heste."


(Susanne Dal og Designed to Impres, foto: arkivbillede)

Mange tak til Julie & Susanne for jeres beretninger, og vi ønsker stort tillykke med de flotte resultater!

Også en kæmpe tak til Kumlegaard QH, der i år sponsorerede 10.000 kr. til Futurityet! Ligeledes gjorde DKQHA i håbet om, at Futurityet fremadrettet kan blive endnu større.

Du kan læse mere om DQAF Futurity & Avlsprogram på hjemmesiden under "AVL OG FUTURITY". Her kan du også se alle årets Futurity vindere, samt se hvordan du kan indbetale dit føl eller din unghest i programmet.