Rytterprofiler

Skrevet af Rikke Weis d. . Postet i Amateur

Bruttotruppens rytterprofiler:
Her kan du læse om rytterne og deres heste i Amateur-holdets bruttotrup.

Anne Kathrine Voorwinden & In My Valentino Dress:
Jeg bor i Givskud, og har redet western i 16 år. Jeg havde længe haft et ønske om at ride western, og fik muligheden for at opstalde min hest på et western sted. Det er det bedste, der er sket i min ridekarriere. En af mine bedste oplevelser var forberedelsen sammen med landsholdet op til Euro Cuppen 2009. Her var sammenholdet super godt, og vi fik mange dejlige oplevelser sammen. Min hest hedder "In My Valentino Dress" aka "Tino". Jeg købte Tino fra Italien i november 2013. Min favoritdisciplin er Hunter under Saddle og Trail. Jeg rider Hunter, da min hest har talent for det, og jeg rider trail fordi, det er en udfordring altid at ride forskellige patterns, samt det udfordrer kontrol og styring. Mine forventninger til shows i 2017 er at starte de danske shows, og at opnå en stabil præstation. Forventning til eurocup er at få en oplevelse for livet, og levere det bedst mulige resultat.

 

Anne Schougård Sørensen & Absolute Moneymade:
Jeg bor til dagligt i Horsens. Det var mine forældres venner, som introducerede os til western for 18 år siden. Den bedste oplevelse med min hest "Absolute Moneymade" aka "Abby" var til DM i 2016, hvor vi blev medaljevindere i 9 ud af 13 klasser. Jeg har ejet Abby i 4 år. Vi elsker at ride Trail, da det er den disciplin, hvor man rigtigt finder ud af, om samhørigheden mellem hest og rytter er i orden. Her er det også rigtig vigtigt, at pleasure-delen er øvet. Er den øvet, så kan man bedre koncentrere sig om det pattern som man skal ride, og hvordan man pænest muligt vil komme igennem det. Mine forventninger til showsæsonen 2017 er at starte de Quarter stævner der er, og måske nogle små til træning hvis jeg føler det er nødvendigt. Jeg forventer at Eurocuppen udvikler både Abby og jeg. Jeg regner med, at vi får lært en del inden vi tager af sted (ifm. clinics). Jeg regner også med, at det vil være en stor oplevelse, og at det vil byde på en sjov og mindeværdig weekend.

 

Anne Wonge & Pine Del Cielo:
Jeg bor i Ringsted på midtsjælland. Jeg har redet western i 19 år, og blev i sin tid introduceret til denne fantastiske ridestil gennem en veninde, som lokkede mig med til noget undervisning hos Pernille Post. Det var en kæmpe øjenåbner, og jeg har ikke haft lyst til at ride andet siden. Jeg har en 8-årig quarterhoppe af reiningafstamning ved navn "Pine Del Cielo" aka "Olga". Jeg har haft hende i 5 år og vores favoritdiscipliner er helt klart Reining, Showmanship og Trail. Min bedste oplevelse med Olga er svær at finde, for i virkeligheden er det bare en fantastisk følelse hver gang jeg sætter mig op på hende, og mærker hendes lyst til at arbejde, og de ting hun kan og gør med glæde, selvom det måske er svært for hende. Mine forventninger til showsæsonen i 2017 er helt klart at blive bedre til Trail, mere stabil i reiningen og så håber jeg på at kunne komme igang med noget Western Riding - om ikke andet så bare for at se, om det er noget for os. Mine forventninger til Eurocuppen er at få en fantastisk tur som en del af et hold, og måske flytte nogle grænser for mig personligt i forhold til at ride et lidt større show.

 

Astrid Gunlev & Zipsinvitationtogold
Jeg er 21 år gammel og bosiddende i Gudme på Fyn. Jeg er amateurrytter, men har tidligere redet på ungdomslandsholdet. Jeg har pt én showhest, som jeg konkurrerer på, nemlig "Zipsinvitationtogold" aka "Ivan", der er dansk avlet og dobbeltregistreret equitationhest. Mine favoritdiscipliner er Showmanship, Western Pleasure og Hunter under Saddle - det er her Ivan og jeg har fundet vores styrker. Jeg har redet siden jeg var 2 år gammel, og der har altid været heste i mit liv. Jeg har prøvet kræfter med både dressur og spring, men det var westernridningen, der vandt mit hjerte, da jeg var 12 år. Jeg foretrækker at ride mine heste til selv, og så få hjælp til den videre træning, af både hest og mig selv, af professionelle trænere. Pt træner jeg dog for mig selv, hvor jeg deltager i forskellige clinics rundt omkring i Danmark og i udlandet. Min bedste oplevelse indenfor western må være sommeren 2011, hvor jeg deltog til Euro Cup i Belgien, den gang som youthrytter, og hvor vi hev sølv med hjem til Danmark, og jeg selv red en reining, hvor jeg vandt 1. pladsen. Min bedste oplevelse med min nuværende hest er helt klart DKQHA DM 2016, hvor vi vandt både Futurity Hunter under Saddle og Western Pleasure, samt vores tur til German Open, hvor vi vandt Amateur Pleasure ved 2 dommere. Mine mål for fremtiden er at træne endnu hårdere, blive endnu bedre og forhåbentlig repræsentere mig selv og Danmark på bedste vis. Mine forventninger til Euro Cup 2017 vil være at få den ultimative oplevelse med min hest og med holdet, samt at holdet i samlet ånd vil være en god repræsentant for Danmark.

 

Lotte Holmqvist & Sweetest Invitation:
Jeg bor i Strøby Egede ved Køge. Jeg har redet western i 14 år, og blev interesseret i det, da jeg efter en lang ridepause med studier og små børn, fik tid og lyst til at ride igen. Jeg har en veninde, der havde en westernhest, som jeg fik lov at prøve, og dette blev min introduktion til hesteverdenen igen. De mange muligheder, der lå i de forskellige discipliner fangede min interesse, og snart havde jeg købt hest. I første omgang en all-around, som jeg startede op på, og fik det grundliggende på plads. Hurtigt blev jeg klar over, at min hovedinteresse lå indenfor pleasure-delen, og blev mere målrettet i træning og hestevalg. Mine bedste oplevelser og resultater i forbindelse med shows, er utallige all-around mesterskaber, og ikke mindst Euro Cuppen i Belgien med det danske amateur landshold i 2011. I daglig tale kaldes min hoppe "Lilly", og jeg købte hende som 4-årig i Berlin. Jeg har en ny hest på vej i 2017, en 3 årig vallak "Hes A Hot Invitation", som det bliver rigtig spændende at starte ud i nogle halterklasser og trail in hand, hvor det er muligt. Mine favoritdiscipliner er Trail, Horsemanship og Hunt Seat Equitation. Mine forventninger til 2017 er at deltage i de danske AQHA stævner, og specielt Euro Cuppen i Paris kunne være en stor oplevelse. Derudover ser jeg hen af vejen, hvilke stævner jeg kan få tid til i Sverige og Tyskland. Min motivation er en blanding af det sportslige og det sociale, da dette absolut er en hobby, og derfor skal være en fornøjelse. Jeg er hellere længere tid om at nå mit mål, end jeg går på kompromis med horsemanshippen.

 

Mie Kühnell Unø & Cool Captain Spirit
Jeg bor i Kirke Hyllinge, og har redet western siden 2002. Jeg havde halvpart på en nordbagge, som stod opstaldet på Amager. De to andre pensionærer samt dem, der ejede stedet red også western, og første gang jeg så de sadlede op og red, var jeg ikke i tvivl om, at det der western ridning, der skulle jeg i hvert fald også. Min bedste oplevelse, det var sidste år (2016), da jeg var kvalificeret til at ride NRHA European Affiliate Rookie Level 1 til EM i Polen. Michael synes vi skulle tage afsted, om ikke andet så for at få oplevelsen. Jeg tænkte "Nå ja, what the hell" og så tog vi afsted. Jeg endte med at blive European Champion i Rookie Level 1, så det var hele køreturen og oplevelsen værd. Min dejlige hest "Cool Captain Spirit" aka Kaptajnus eller Kaptajnen er efter Lo Spin N Lena og Spirit of Rooster/Lone Pine Stranger/Gallo Del Cielo. Han er 11 år og vallak, og jeg har haft ham siden 2008, hvor han var 2. Min favoritdisciplin er Reining, både fordi Kaptajnen er god til det, og så fordi vi begge synes det er sjovt. Vi kan også begge lide Ranch Riding og Trail. Mine forventninger til showsæsonen 2017 er at have det sjovt, og at få nogle gode resultater og oplevelser. Sidst på året, til NRHA.DK DM er det min forventning klart at forsvare min sølvmedalje i Non Pro-klassen. Mine forventninger til Euro Cuppen er at medvirke til at DK får et stærkt hold, hvor vi alle kan vise både vores hestes og vores egne kompetencer og stærke sider. Samtidig med at vi får en god oplevelse og et godt sammenhold på det danske hold.

 

Rikke Von Bülow & Hotrodders New Image
Jeg bor i Græsted, Nordsjælland, og jeg konverterede til western ridning i 1998, efter en veninde havde lokket mig op på hendes western hest, og jeg var solgt med det samme. Jeg startede ud på min DV hoppe, og derefter har jeg haft en Paint i mange år, indtil jeg i 2015 købte min nuværende hest, en dejlig quartervallak fra 2011 kaldet "Hotrodders New Image" aka "Louie". En af mine bedste oplevelser af nyere tid er, da Louie og jeg red os til en Amateur All-Around hest ved vores første show i 2016. Den disciplin vi er stærkest i er Hunt Seat Equitation, og derudover show'er vi også i Showmanship, Horsemanship, Hunter under Saddle og Western Pleasure. Hvis jeg kommer med til Euro Cup 2017 forventer jeg, at vi får nogle hyggelige og spændende dage, hvor vi alle giver alt, hvad vi har, for at repræsentere Danmark på bedste vis.

 

Rikke Weis & Little Mega Jac
Jeg bor i København og har redet western siden 2011. Jeg blev introduceret til western på et Ute Lehman Horsemanshipkursus i 2009 på Alhambra med min gamle hest, og mine forældre blev super fascinerede af dem, der red westernridning på stedet. Derefter var vi på familieferie på en ranch i USA i sommeren 2010, og på vej hjem i flyet besluttede min far sig for, at han ville have sig en hest, og det skulle være en quarter. Derefter gik det stærkt, og vi kom i kontakt med Tuse Creek Ranch ved Holbæk, hor vi har været tilknyttet siden. Min far købte "Little Mega Jac" aka "Jackie" i 2011, og jeg har siden startet en masser stævner og clinics på ham. FEQHA European Championships i 2016 i Kreuth er nok vores fedeste oplevelse til dato. Jackie gik eksemplarisk dernede, og vi blev samlet 5'er i Novice Amateur Trailen (ud af 35) og blev samlet 9'er i Amateur Trail Prelims (ud af 40), hvor vi vandt show 5 med en topscore på 75. Vores favoritdisciplin er Trail, men derudover er vores yndlingsdiscipliner Horsemanship og Western Riding. Jeg håber 2017 sæsonen bliver lige så fuld af uforglemmelige oplevelser, som de foregående års sæsoner har været! Mit primære ønske er at holde Jackie sund, rask og glad under hele sæsonen, så han får det bedste udgangspunkt for at kunne levere varen til stævnerne. Jeg håber, at vi kan komme ud i Europa og konkurrere igen i 2017, men vi ser også frem til de mange danske AQHA shows, der kommer i denne sæson. Jeg har aldrig deltaget i en Euro Cup før, men har deltaget i 2x Youth World Cup's og det fedeste ved de oplevelser er, at man er afsted som et hold. Man supporter, hepper og hjælper hinanden. Min forventning er, at DKQHA vil kunne sende både et Youth- og et Amateurteam som vil kunne repræsentere Danmark på bedste vis, og at dem der kommer afsted vil få en uforglemmelig oplevelse.

 

Sophie Kronborg & One Hot Destination
Jeg kommer fra Flemming nær Horsens. Jeg blev introduceret til western i 2007, hvor min far introducerede mig til westernsporten. Sidenhen er det blevet til en del stævner. De resultater, som jeg er mest stolt af, var da jeg blev dansk mester i Cutting med en highscore på 73, og i 2016, hvor jeg blev danmarksmester i Amateur Showmanship med stævnets highscore på 90! Da "One Hot Destination" aka "Marley" og jeg er en ny ekvipage er målet at lære hinanden at kende 120 %. Målet for denne sæson er at blive World Show Qualifier i Showmanship og Horsemanship, da dette er vores favoritdiscipliner. Det er nogle virkelig fede discipliner, fordi det indeholder mange svære øvelser, samtidig med at der er stort fokus på din måde at showe og samarbejde med hesten på. Dog er Cutting bestemt også en af de discipliner, der er med i toppen af listen. Hvis jeg skulle være så heldig at blive udtaget til Euro Cuppen, er mine forventninger at opnå nogle gode resultater sammen med holdet, samtidig med at det forhåbentlig bliver en oplevelse med masser af grin.


(Billedet af taget af www.taselvfoto.dk)

 

John Sommersøe & Checkoutmyinvitation
Jeg bor i Store Heddinge, og har mine heste hjemme. Det var en pludselig oplevelse i 2005, der fik mig interesseret i heste, og så gik det stærkt. Min første hest var en Paint, der var meget All-Around og utrolig tålmodig. Hun gav mig lysten til mere, go efter 5 år med hende, havde jeg fundet ud af hvilken disciplin og ridestil jeg godt kunne lide, så hele mi kærlighed faldt på Pleasure og spurestop. Jeg købte min første pleasure quarter i 2009 "A Certain Image" aka "Arnold", som jeg fik mange gode oplevelser på. Min nuværende showhest "CheckOutMyInvitation" aka "Flappie" har jeg købt i Belgien. Jeg havde kvalificeret mig til landsholdstruppen med Arnold, men købte Flappie i marts, så jeg havde 3 måneder til at lægge 4 discipliner mere på inden Euro Cuppen som i 2011 blev holdt i Ranst Belgien. Dette var vores første Euro Cup, og vi var så heldige/dygtige at opnå at få Bronze medaljer med hjem. Min største oplevelse er sikkert at vinde en showmanshioklasse i Sverie til de Svenske Mesterskaber med 27 deltagere, eller en Pleasure klasse med 19 deltagere. Jeg elsker, når der er mange deltagere i klasserne. Min favoritdisciplin er Pleasure, Showmanship, Hunter, Horsemanship og stiller også gerne op i Hunt Seat Equitation og Trail.

Anders Piotr Rosenberg & CheckMyDesignedMoves
Jeg bor i Store Heddinge, er 28 år og arbejder indenfor psykiatrien ved siden at mit sygeplejestudie. Jeg rider på en 4 års vallak "CheckMyDesignedMoves" aka "Ricky", som er efter Richly Designed. Jeg har redet Ricky i et lille års tid nu. I 2016 fik vi guld og blev Svensk Mester i Junior Hunter under Saddle, og red os til bronze til DKQHA DM. Jeg er interesseret i at deltage i de forskellige landsholdsarrangementer for at forbedre vores ridning og samarbejde, så vi en dag kan repræsentere Danmark til nationale og internationale stævner.  Samtidig vil jeg gerne støtte op om holdet ved at tage med til Paris for at kunne agere praktisk gris, groomer mm. Jeg planlægger at ride få stævner i år grundet min uddannelse og økonomi, så resten af tiden vil blive brugt på clinics til at understøtte og videreudvikle træningen.