Mød bestyrelsen

Til daglig drives DKQHA af den frivillige bestyrelse, der tæller en formand, en næstformand, en kasserer, en international director, et menigt medlem samt to suppleanter. Her kan du lære den nuværende bestyrelse meget bedre at kende.

 

Sofie Lindholm

Formand. Youth-koordinator. DM-udvalg. Medie- og PR.

Jeg hedder Sofie og er 22 år gammel. Jeg bor i Århus, hvor jeg læser molekylær medicin på Århus Universitet. Jeg arbejder som stud. medhjælper hos CLAVIS - sprog & kompetence, Aarhus Sprogcenter. Desuden er jeg glad for at løbe, og laver frivilligt arbejde i Dansk Flygtningehjælp. 
Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var barn, men blev forelsket i westernridning ved et tilfælde, da jeg i 2014 fik halvpart på en reining-avlet quarter horse. Jeg konkurrerede som youth-rytter både til all-breed shows og til AQHA shows fra 2014-2016. Først med halvpart, dernæst med leasing-hest, og til sidst med min egen quarter, One Hot Destination, som jeg købte i foråret 2016. I 2015-2016 var jeg med på youth landsholdet, og deltog ved Youth World Cup i Australien i 2016. Jeg har grundet studie ikke længere egen hest, men har skovturs-halvpart på en pensioneret sportspony i det sydlige Århus.

I 2017 tilbragte jeg 5 måneder i Australien, hvor jeg arbejdede som groom for to hestetrænere, og samtidig fik lov at konkurrere ved de største australske shows i pleasure, hunter og showmanship. Da jeg kom hjem i sommeren 2017 blev jeg en del af DM-udvalget. Ved generalforsamlingen 2018 blev jeg valgt ind i bestyrelsen. I 2019 blev jeg valgt som formand. Jeg synes det er fantastisk at kunne bidrage til foreningens udvikling, og føler samtidig selv en personlig udvikling ved at deltage i foreningsarbejdet.

   

 

Rikke von Bülow

Næstformand, Medie og PR, Amateur koordinator.

Jeg fik min første pony da jeg var 6 år gammel, og ridesporten har hængt ved lige siden .

Indtil 1998 var det springning på konkurrenceplan mit hjerte bankede for, men efter en ulykke med hest mistede jeg modet og var lige ved at opgive ridningen.
Jeg var så heldig at støde ind i westernridningens "grand old lady" Conny M. Nielsen, hun introducerede mig for westernridningen, og jeg var solgt med det samme. Jeg startede med westernridning på min DV springhoppe "Lady Coco", men efter et års tid måtte jeg eje en RIGTIG westernhest. I mange år har jeg haft Paint Horses, og først i 2015 købte jeg min første Quarter Horse: Hotrodders New Image aka Louie.

Siden min år som juniorrytter har jeg deltaget aktivt i klub/foreningsarbejde både i udvalg og bestyrelser.
I 2017 kom jeg ind i DKQHA som supplant, og siden i bestyrelsen som næstformand.
Jeg deltager også aktivt med og på DKQHA's Amateur landshold.

 

 

Anders Rosenberg

International Director. 

Mit navn er Anders Rosenberg, jeg bor i Nordsjælland og har lige rundet de 30 år.
Jeg har redet siden barnsben og ejer nu en vallak på 6 år og vi gør os hovedsageligt i gangartsklasserne Western Pleasure og Hunter Under Saddle, men stiller også i Halter.
Jeg startede min showerfaring i AQHA regi som youth rytter i 2006 og vandt titlen som Rookie of the year. Siden da er det blevet til en del stævner, Clinics og masser af oplevelser i Danmark og resten af verden.

Jeg har siden 2017 været Team Manager for Amateur landsholdet og er medlem af DKQHA’s avlsudvalg som bestyrelsens repræsentant, og International Director for DKQHA.

 

Casper Kuusisto Dohn

Kasserer. DM-udvalg

Hej, mit navn er Casper. Jeg bor i Hedehusene lidt uden for Roskilde. Til dagligt bruger jeg meget tid på mit arbejde som Assosiate manager hos Novo Nordisk og på vores Quarter horse Potter, samt alt hvad den del indebærer.
Min interesse for heste startede ret sent, i forhold til mine andre kollegaer her i bestyrelsen. Tilbage i 2014 købte min moster og onkel (Annette og Poul Møller) gården Kumlegaard. Herefter startede jeg stille og roligt med at bruger mere tid på gården. Jeg have længe lavet lidt sjov med at jeg skulle prøve at ride, men det blev ikke til så meget. Men i januar 2018 (i en alder af 29 år) begyndte jeg at få ride undervisning for første gang. Jeg tror jeg havde prøvet at side i en saddel 4 – 5 gang før det i hele mit liv. Jeg blev helt solgt og det er det bedste jeg har gjort til dato.
2018 blev et år hvor det virkelig tog fart. Jeg startede med at ride i januar. I januar blev jeg også næst formand i den western klub der hedder Flat Creek Western Riders. En klub vi fik tilbage til at have minimum 30 deltagere til alle vores arrangementer. I marts tog jeg til Tyskland med min far og blev uddannet show manager og show sekretær, både i AQHA og APHA. I april måned købte jeg Potter sammen med min kone Anna. Potter er en Quarter reining horse. I maj stod jeg for alle hjælperne, samt banebygning til Kumlegaards store show Spring Celebration og i september hjalp jeg til ved Quarter DM.

I januar 2019 blev jeg valgt ind i DKQHA’s bestyrelse og det er jeg rigtig glad for. Jeg ser frem til at prøve kræfter med en landsdækkende forening.

 

Rikke Weis

Bestyrelsesmedlem. Medie og PR-udvalg. DM-udvalg. 

Mit navn er Rikke, og jeg er 23 år gammel. Til dagligt bor jeg i København, hvor jeg studerer Veterinærmedicin på kandidaten. Min familie og jeg blev introduceret til westernsporten i 2009, hvor vi bla. var tilskuere til DKQHA DM i Slagelse. Året efter var vi på ranchferie i USA, og i 2011 fik vi vores første quarter. Senere samme år blev vi tilknyttet Tuse Creek Ranch, hvor vi den dag i dag stadig hører til, og har stor glæde af vores 3 dejlige quarterheste ”Little Mega Jac”, ”Roosters Final Pine” & ”Mega Be Great”.
Jeg startede med at showe all-around klasser på Jac til AQHA shows i Danmark og Skandinavien i 2012 og i årene efter tog det fart. Sammen med ham har jeg haft utallige uforglemmelige oplevelser og resultater til shows i Danmark og Europa heriblandt EM for Quarterheste og de tyske mesterskaber. I 2015 startede jeg med at showe reiningklasser på Final, da jeg havde haft et ønske om at prøve kræfter med denne disciplin. Det har gennem årene udviklet sig til, at vi nu shower i både AQHA og NRHA regi i ind- og udland.

I mine youth år var jeg en del af DKQHA Youth Team og var med til Youth World Cup i 2012 i Kreuth, Tyskland og i 2014 i Texas,  USA. Som Amateur rytter har jeg været en del af DKQHA Amateur Team, og deltaget i Euro Cup 2017 i Paris, Frankrig.

Jeg har været en del af DKQHA bestyrelsen siden 2016, hvor jeg har haft meget glæde af bestyrelsesarbejdet og hele tiden haft et ønske om at biddrage til westernsporten i Danmark. Jeg ser meget frem til det fremtidige arbejde med den nye bestyrelse og især til planlægningen af vores DM 2019 sammen med NRHA.DK

 

Susanne Dal Christensen

Suppleant. Avlsudvalg. 

Heste har været en del af hele mit liv. Jeg er datter af Marianne Dal og Jens Christian Christensen, tidligere ejer af JMC Quarter Horses (grundlagt 1989). Mine forældre avlede og trænet både køre- og poloheste op gennem 80erne.
I Tyskland og især i Amerika bruges der til polo, ofte American Quarter horses. Og 1989 faldt mine forældre så pladask for racen. Og lige siden har vi i familien, avlet denne fantastiske race. Jeg sætter stor ære i at jeg ”kun” har fremstillet heste, som enten er avlet af mine forældre eller mig selv. Det giver mig en stor fredsstillelse og stolthed, at kunne avle heste som kan begå sig såvel i Danmark som i udlandet. Mine favorit klasser er Halter, Showmanship at Halter, Trail og Western Horsemanship.
Jeg ejer 2 skønne quarter horses:
JMC Dee Impres Straw (15 år). Første dansk avlet hest til at opnå både en Superior titel og AQHA Champion titel. Hun er efter JMC Dee Lucky Straw, første dansk avlet europamester (Halter Stallions)
Designed to Impres (6 år) afkom af JMC Dee Impres Straw og Richly Designed. Hun klarer sig rigtig godt, og har allerede opnået 2 x ROM samt flere Champion titler.

Jeg har været medlem af DKQHA i 18 år, og blev valgt som bestyrelsessuppleant i 2019.

Julie Elisa Søby

Suppleant. DM-udvalg

Jeg hedder Julie og er 22 år gammel. Jeg er bosat i Odense C, hvor jeg studerer biologi på Syddansk Universitet. 
Min interesse for heste og westernridningen stammer fra min far, som har haft heste så længe jeg kan huske. Som så mange andre, startede jeg med en allbreed - en rideskole pony, der blev omskolet til western pony. Jeg havde en del succes med hende på showbanen. Da jeg gerne ville noget mere, var det tid til at opgradere til en Quarter Horse.  I 2011 fik jeg min egen Quarter - Pocos Miss Salsa. Hun blev senere hen til avlshoppe, og hendes første afkom, er min nuværende showhest, Hot N Smart Jewel. En dobbelt registeret reining avlet hoppe.


Tilbage i efteråret 2016 til begyndelsen af 2017 tilbragte jeg 7 måneder i Østrig hos RB showhorses. Hvad angår disciplinerne, konkurrerer jeg inden for en del forskellige. Jeg syntes det er spændende, at opnå mere viden inden for de forskellige klasser, og hele tiden dygtiggøre sig, for at fremme sporten. Jeg blev valgt som bestyrelsessuppleant ved generalforsamlingen i 2019.

 

 

 

 

 

Om DKQHA

Om foreningen

 

Danish Quarter Horse forening blev stiftet i 1990, og anerkendt som affiliate/underafdeling af AQHA den 1.1.1994. I dag har foreningen omkring 100 medlemmer, mens lidt over 300 danskere er medlem af AQHA. Der er mere end 1300 registrerede american quarter horses i Danmark, og hele 4 mio. quarter horses i 77 lande verden over.

Foreningen drives på frivillig basis af DKQHA's bestyrelse, der tæller 5 medlemmer og 2 suppleanter. Derudover har DKQHA forskellige udvalg, herunder DM-udvalget og avls-udvalget, hvor både bestyrelsesmedlemmer og medlemmer af foreningen, er med til at udføre vigtige opgaver for foreningen. 

DKQHA er hovedsageligt en avlsforening, men mange af vores medlemmer er også aktive stævneryttere. Der afholdes ca. 6 AQHA-shows i Danmark årligt, samt 160 AQHA shows i hele Europa årligt. DKQHA afholder selv det årlige Danmarksmesterskab og Futurity, men giver økonomisk støtte til de andre AQHA-shows i Danmark. Desuden giver DKQHA støtte til clinics og andre arrangementer.

DKQHA prioriterer talentudvikling og internationale konkurrencer og arrangementer højt. Foreningen har to landshold - et for amateur (ryttere over 18 år, der ikke modtager penge for træning) og et for youth (ryttere på 18 år og derunder). De deltager jævnligt i weekendsamlinger, hvor seriøs undervisning med landstræneren og sociale aktiviteter er i højsædet. De to landshold har hver andet år mulighed for at deltage i Euro Cup, der kan ses som EM for hold. Desuden har youth-landsholdet mulighed for at deltage i Youth World Cup, der også afholdes hver andet år (de somre, der ikke afholdes Euro Cup). Konkurrencen svarer til hold-VM for youth, og her konkurrerer youthrytterne på fremmede quarter horses.

DKQHA's bestyrelse har en international repræsentant, på nuværende tidspunkt Anders Rosenberg, der deltager i spændende arrangementer i udlandet, for at holde DKQHA ajour med den internationale scene. Anders deltager i 2019 bl.a. i den spændende AQHA International Convention i Texas, samt i flere mindre møder i Europa. 

 

Lyder foreningen som noget for dig? Klik her for at blive medlem.

 

 

 

 

Vedtægter

Hvis DKQHA oplever, at DKQHA vedtægter eller AQHA Rulebook ikke følges, vil bestyrelsen anvende AQHA's disciplinær procedure - som beskrevet i AQHA Rulebook: https://www.aqha.com/rulebook

 

 

Vedtægter - DKQHA

Gældende fra 27.01.2019.

Navn og formål

§ 1 Foreningens navn er Danish Quarter Horse Association (DKQHA). Foreningen er en dansk afdeling af The American Quarter Horse Association (AQHA) og er forpligtiget til at følge de af AQHA fastsatte regler og bestemmelser.

§ 2 DKQHA følger en avlspolitik, som er nedfældet i den til enhver tid gældende version af "Avlsdokument for DKQHA". Avlsdokumentet vedtages af medlemmerne på en generalforsamling, og bestyrelsen er ansvarlig for, det ligger tilgængeligt for alle på foreningens hjemmeside.

§ 3 Foreningens adresse er formandens.

§ 4 Foreningen har til formål at fremme og støtte avl og brug af den Amerikanske Quarter hest i Danmark. Foreningen skal endvidere i sit arbejde tilstræbe samarbejde med andre landes organisationer for avl og brug af Quarter heste. Foreningen kan desuden afholde AQHA godkendte shows, eventuelt i samarbejde med andre interessegrupper.

Medlemskab

§ 5 Optagelse i foreningen sker ved henvendelse til kassereren eller et andet medlem af bestyrelsen, der kan nægte optagelse, hvis 4/5 af bestyrelsens medlemmer stemmer herfor. I tilfælde af nægtelse skal spørgsmålet forelægges den følgende generalforsamling, dersom den pågældende ønsker det.

§ 6 Livsvarigt medlemskab kan opnås ved betaling af 10 gange det ordinære kontingent. Eventuelt medlemsblad betales separat herudover.

§ 7 Personer, der den 1. januar er under 19 år, får ungdoms medlemskab uden stemmeret til youth kontingent for det pågældende år. Medlemmer er forpligtet til at overholde foreningens regler. Hvis et medlem ikke overholder reglerne, eller hvis det krænker foreningens anseelse, kan bestyrelsen anmode den næste ordinære generalforsamling om at ekskludere medlemmet.

§ 8. Passivt medlemskab. Man kan opnå passivt medlemskab uden stemmeret. Passive medlemmer kan ikke blive danske mestre og kan ikke deltage i DKQHA arrangerede clinics eller ride arrangementer. Passive medlemmer kan ikke være medlemmer af bestyrelsen, men kan arbejde i visse udvalg. Kontingentet udgør 50 % af det til enhver tid gældende kontingent for aktive voksne.

§ 9 Kontingent fastlægges hvert år på generalforsamlingen for det efterfølgende kalenderår. Et nyt medlem, der indmelder sig i tiden 15. november til 31. december, får tildelt medlemskab også for det følgende år. Kontingent betales ved indmeldelsen.

§ 10 Udmeldelse skal ske skriftligt til kassereren senest en 1. december til den følgende 1. januar. Medlemmer, hvis kontingentet ikke er betalt inden generalforsamlingen, betragtes som udmeldte.

Bestyrelse

§ 11 Foreningens arbejde ledes af en bestyrelse på indtil 5 medlemmer, der vælges på en generalforsamling for en periode på 2 år. Mindst 3 skal være ejer af en Quarter hest. Der vælges desuden 2 suppleanter hver for 2 år ad gangen. Såfremt et bestyrelsesmedlem i løbet af en valgperiode opgiver sin bestyrelsespost, erstattes denne af en suppleant. Medlemmer kan genvælges.

§ 12 Bestyrelsens formand vælges af generalforsamlingen for en periode på 2 år uanset eventuelt tidligere medlemskab af bestyrelsen.

§ 13 Bestyrelsen, der konstituerer sig umiddelbart efter generalforsamlingen, vælger ved afstemning blandt sine medlemmer en næstformand, en sekretær og en kasserer og fastsætter selv sin forretningsorden.

§ 14 Bestyrelsesmøde afholdes, når formanden finder det fornødent, eller når mindst 2 bestyrelsesmedlemmer kræver det. Dagsorden skal angives. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når 3 eller flere medlemmer inklusive formanden eller næstformanden er til stede. Står stemmerne lige, er formandens stemme afgørende.

§ 15 Sekretæren fører beslutningsreferat over forhandlingerne på bestyrelsens møder, og referatet underskrives af vedkommende i forbindelse med formanden eller den fungerende formand. Det udsendes herefter til alle bestyrelsens medlemmer, hvor ethvert medlem kan rekvirere det.

Regnskab og revision

§ 16 Foreningens regnskabs- og virke år er kalenderåret. Regnskabet skal før den ordinære generalforsamling være revideret af en blandt medlemmerne uden for bestyrelsen valgt revisor. Regnskabet skal være tilgængeligt for medlemmerne mindst 8 dage før den ordinære generalforsamling.

Generalforsamling

§ 17 Den årlige generalforsamling afholdes sidste søndag i januar.

§ 18 Ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes, når 2 bestyrelsesmedlemmer eller mindst 40 % af medlemmerne med angivelse af dagsorden skriftligt forlanger det. Generalforsamlingen indkaldes senest til månedsdagen efter begæringens modtagelse.

§ 19 Generalforsamlingen fast sat til sidste søndag i januar. Generalforsamlingen indkaldes med angivelse af dagsorden ved bekendtgørelse på foreningens hjemmeside www. dkqha.dk, samt på foreningens andre sociale medier, mindst 28 dages varsel for en ordinær, og 14 dages varsel for en ekstraordinær generalforsamling.  

§ 20 Forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, må være formanden i hænde senest 14 dage før. De indkomne forslag og bestyrelsens egne forslag fremsendes til medlemmerne pr. e-mail eller brev senest 8 dage før generalforsamlingen.

§ 21 Generalforsamlingen vælger en dirigent, der leder forhandlingerne og lader de nødvendige afstemninger afholde. Dirigenten lader udfærdige et beslutningsreferat, der underskrives af dirigenten og formanden. Almindeligvis foregår afstemningerne ved håndsoprækning, men skal ske skriftligt når dirigenten, et medlem af bestyrelsen eller 2 stemmeberettigede medlemmer forlanger det. Valg af personer skal altid ske skriftligt, såfremt der er flere kandidater, end der skal vælges.

Skulle stemmerne på 2 kandidater stå lige, foretages omvalg mellem disse to; skulle stemmerne atter stå lige, anvendes lodtrækning.

§ 22 Dagsorden til den ordinære generalforsamling skal indeholde:

Valg af dirigent

Formanden aflægger beretning

Kassereren fremlægger regnskab til decharge

DQAF Program Manager fremlægger regnskab til decharge

Behandling af indkomne forslag

Valg af bestyrelse mm

Valg af formand (i ulige år)

Valg af bestyrelsesmedlemmer (3 i lige og 1 i ulige år)

Valg af suppleanter (1 i lige og 1 i ulige år)

Valg af revisor.

Valg af DQAF Program Manager (hvert fjerde år).

Eventuelt

§ 23 Afstemning kan kun finde sted om de på dagsordenen opførte forhandlingspunkter samt om ændringsforslag til disse. Indkomne forslag kan kun behandles, hvis de har været fremsendt til medlemmerne inden generalforsamlingen.

§ 24 Der tilkommer hvert medlem én stemme. Ethvert medlem kan møde med én skriftlig fuldmagt fra et andet medlem. Medlemmer med gyldigt medlemskab har stemmeret. Ved afstemninger gælder i almindelighed simpel stemmeflerhed, dog kræver lovændringer 2/3 majoritet af de afgivne stemmer. Står stemmerne om et forslag lige (hvor ikke kvalificeret majoritet kræves), er dette forkastet.

Futurity program

§ 25 Foreningen kan arrangere Futurity til fremvisning og bedømmelse af avlsprodukter. DKQHA Avlsprogram og Futurity (DQAF) administreres af en DQAF Manager, der vælges af generalforsamlingen for en periode på 4 år. Reglerne for DQAF Program vedtages af generalforsamlingen.

Opløsning:

§ 26 Opløsning af foreningen kan kun ske ved beslutning på 2 af hinanden følgende generalforsamlinger med mindst 3 måneders mellemrum og hvoraf mindst 1 skal være ordinær. Beslutningen om ophør skal på disse generalforsamlinger vedtages med mindst 2/3 flertal af de fremmødte. Formue og aktiver skal ved eventuel opløsning gå til AQHA.

Tegning – hæftelse

§ 27 Foreningen forpligter ved underskrift af 2 bestyrelsesmedlemmer, hvoraf det ene skal være formanden. Foreningen hæfter kun for sine forpligtelser med den til foreningen til enhver tid tilhørende formue. Der påhviler ikke foreningens medlemmer eller bestyrelse nogen personlig hæftelse.

 

#############################################################################

 

International Affiliate’s general purpose :

To expand awareness of American Quarter Horses worldwide and to comply with and develop rules and procedures to assist the International Affiliates of AQHA in this endeavor.

1. The promotion and welfare of the American Quarter Horse.

2. To provide beneficial services for its members which enhance and encourage American Quarter Horse ownership and participation with AQHA and International Affiliate.

3. To generate growth of AQHA and International Affiliate membership via the marketing, promotion, advertising and publicity of the American Quarter Horse.

4. To educate horse owners and the public regarding the benefits of registering eligible quarter horses with AQHA.

5. To address the concerns of American Quarter Horse owners in International Affiliate’s country and communicate such concerns to AQHA and, if applicable and appropriate, the country government

6. Promote, both internationally and within International Affiliate’s country, country-bred and/or country-owned American Quarter Horses

#############################################################################

 

Disciplinary procedure

 

The following statement is DKQHA’s disciplinary procedure to address International members’ violation of AHQA rules and regulations.

If the board of DKQHA becomes aware of any form of breach of the AQHA rules and regulations the following procedure will be initiated;

- Subject of concern will be discussed between board members at a board meeting.

- If the board is submitted direct proof of any violation without any form of doubt, the board will contact the respective member to terminate the breach and direct a written statement of concern to AQHA for assist of the disciplinary action.

- If no direct proof is submitted, the president of DKQHA is responsible for contacting the International member for elaboration on the matter, after the meeting with the board members.

- If no direct proof is found with the respective International member, a case note will be made on the respective membership file to serve as additional information, if the same or other kind of breach is made by the same member on a later time to the official rules and regulations of AQHA.

 

Generalforsamling 2020

Kære medlemmer. I inviteres hermed til DKQHA's ordinære generalforsamling 2020. Den afholdes den 26. januar klokken 12 på Kumlegården, Hovedvejen 61, 4000 Roskilde. 

DKQHA vil gerne byde alle deltagende medlemmer på en sandwich. Forudsætningen for sandwich er dog, at du tilmelder dig per e-mail til kasserer Casper Dohn på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.., samt at du bliver medlem af DKQHA senest ved generalforsamlingens start. Tilmelding til sandwich skal ske senest den 21. januar. 

Hvis du har glemt at tilmelde dig på forhånd eller blot møder op, er du fortsat meget velkommen, og vi byder naturligvis på vand, kaffe og te samt kage til alle.

  

Dagsorden

Bilag (vedtægtsændringer)

 

Kontakt DKQHA

Du kan kontakte DKQHA via nedestående formularer eller ved at ringe til os.

Vidste du at...

Vidste du at...

Vidste du at...